11. apr, 2021

Mymlans randiga västklänning har jag stickat i Visjögarn som produceras på Östergötlands ullspinneri. Mönstret finns i den underbara boken Sagornas stickbok av Celia B Dackenberg. Klänningen är stickad i storlek 3 år. Den stickas med förkortade varv och när randningarna är färdiga stickas infodringarna. Det var ett roligt projekt.

13. feb, 2021

Jenny Alderbrant är en svensk designer som bor i Gnesta med man, barn och två hundar. Jenny kallar sig själv för Jennypenny, ett smeknamn som hon fick under sin barndom av sin mamma. Jenny tycker om att rimma och många av hennes mönster har namn som rimmar. Vad sägs om Alva Malva, Elin Pelin och Hippa Tulippa!?Jenny har stickat i cirka 7 år(!) och redan blivit otroligt populär för sina fina mönster. Hon har, förutom att gett ut massor av mönster, (på Ravelry finns det 174 stycken), gett ut tre fina böcker.Jenny har alltid kunnat sticka, men det var först för 7 år sedan som hon blev inspirerad av sin stickande mamma och tänkte att hon skulle sticka något värmande till en av sina hundar. Det projektet misslyckades och då tänkte hon att hon kunde testa att sticka ett par vantar i stället. Jenny fastnade för flerfärgsstickning och började ganska snart att designa sina egna mönster. Jenny gör mönster till allt som går att sticka – mössor, vantar, sockor, sjalar, koftor, halskragar…Jennys favoritmönster är ett par vantar som heter Elly-vantar. De är uppkallade efter Jennys mammas faster Elly. Det är den första person som Jenny tänker på när det kommer till vantstickning. Jenny har sedan 2014 en insamling till Cancerfonden. I sju års tid har hon designat mönster till vantar, mössor, ibland också sockor. För att få tillgång till hennes mönster ska man skänka minst 50 kr till bröstcancerfonden och sen visa upp kvittot för att få tillgång till gruppen “Knits for tits” på Facebook. Alla anvisningar står på Cancerfondens sida där Jenny har en sida.Nördic knitting är en podcast som i sitt avsnitt 76 ägnar ett helt program åt Jenny. På facebook har Jenny en grupp som heter “ Sticka med Jenny Penny”. Gruppen har 16 800 medlemmar. På Ravelry hittar vi Jenny under namnet “ jennyPenny´s Ravelry Store”.

13. feb, 2021

Överst från vänster:
Väggbonad av Birger Berge, Tvåändsstickad vante av Emelie Brandén, Maple av Marie Wallin.
Mittenraden fr. vänster:
Milia socks av Sara Stark, Nalle från Sirdar, Drop Crop av Annie Lupton.
Nederst fr. vänster:
Luna av Anna Strandberg, Sonja av Anna Bergman, Lemon av Helga Isager.

1. jan, 2021

Det är dags att börja använda alla fina stickböcker jag har så därför skapade jag mig ett stickbingo för det här året. Hoppas på att det kan stimulera mig att välja mönster jag redan har.

19. dec, 2020

Rolig stickning och slutresultatet blev så bra. Jag är helnöjd!