9. jul, 2018

Tunikatröja i lin

Under våren har jag stickat delarna färdigt till den här fina tunikatröjan som är designad av Yll och Tyll i Uppsala. Den är stickad i spets- och flätmönster och vissa partier är i slätstickning. Lingarnet heter "Yll o Tylls tunna Lin" och tröjan heter Karla.

Idag är det så varmt ute att jag föredrar att vara inne. Det har varit varmt länge och regnet lyser med sin frånvaro. Allt gräs är sönderbränt av solen som lyst under en mycket lång period nu. Jag har aldrig varit med om en sådan torka tidigare. Jag och min sambo är oroliga för att vattnet ska ta slut och vågar inte vattna mer än det allra nödvändigaste. Trodde inte jag skulle längta så mycket efter regn som jag faktiskt gör nu. Det är snustorrt i jorden och risken för eldsvåda är stor i skog och mark.

Jag passar på att blocka min tunikatröja i stället för att vara ute och jobba med mina odlingar. Jag orkar inte med värmen och tänker på alla som är ännu äldre än vad jag är. Det måste vara jobbigt för dem nu. Men, regnet kommer väl...någon dag.