16. maj, 2020

Macaron Socks

Just nu stickar jag på sockor efter mönstret Macaron Socks. Mönstret är designat av Manda Jae Designs. Det är en färgglad och rolig socka att sticka. Mönstret var lätt att lära sig utantill och om man vill så är det en perfekt stickning framför TV:n. Mönstret är som gjort för att kunna använda upp en del av alla restgarner som man oftast har om man är en flitig stickare. 

Jag stickade mina sockor i Limmo Designs handfärgade sockgarn. För ganska länge sedan beställde jag två lådor med minihärvor från LimmoDesign. Jag har inte riktigt vetat vad jag skulle använda dem till, men nu kom de väl till pass i det här projektet. 

Sockan stickas från skaftet till tån. I mönstret är det beskrivet hur man gör en istickshäl, men man kan välja att göra sin egen typ av häl om man vill. Jag testade att sticka en häl när jag var framme vid hälpartiet, men det repade jag senare upp för jag blev inte nöjd med resultatet. Randningen blev inte snygg vid övergången. Så därför testade jag att följa mönstret och blev riktigt nöjd med hälen. Det var också lättare att välja färg till hälen när sockan var helt färdig (förutom hälen då). 

Det blev en hel del trådar att fästa, men det brukar inte bekomma mig det minsta. Jag tycker det kan vara rogivande att sitta och fästa trådar. 

Jag stickade skaftet med rundstickor nr 2,25. När jag kom fram till hälen bytte jag till storlek 2,0. Så här i efterhand tycker jag att skaftet blev lite löst och jag hade lätt kunnat använda storlek 2,0 till hela sockan. 

Mönstret föreslår ett upplägg med German Twist cast on. Det ska bli en stretchigare uppläggning om man gör den rätt. Jag letade efter en instruktionsvideo på You Tube och hittade denna video gjord av Suzanne Bryan. Jag kände igen upplägget men trodde att den hette Norwegian cast on. Det verkar som den har två namn 😀