20. maj, 2020

Brookline Socks

Maj månads sockmönster i utmaningen "Freesockschallenge2020" blev den här vackra sockan som heter Brookline socks. Den är designad av Elizabeth Mc Carten. Hon har gjort en hel del fina mönster och vill du titta på hennes hemsida så länkar jag till den här. Bland annat så finns det en cardigan i samma knut-mönster som sockorna har.

Sockorna har ett knut-mönster upptill och slutar väldigt fint innan foten tar vid, tycker jag. Anledningen till att foten är slätstickad är att sockan ska kännas bekväm på foten då man använder skor. Den stickas från skaft till tå. Jag tyckte väldigt mycket om mönstret, den var kul att sticka. Jag använde ett handfärgat sockgarn som jag köpt från Fingerborgs butik som ligger på söder i Stockholm. Det är ett merinoullgarn och jag är mycket nöjd med det. Så mjukt och lent! Färgen heter grädde.

Jag var ute och plockade en bukett med blommor nyss. Jag plockade syrener, löjtnantshjärtan och ett par kvistar med de allra vackraste äppelblommor man kan tänka sig. Åh, vad det doftar gott! Jag tänkte att sockorna skulle passa fint att fotografera ihop med blomstren och en skirlig virkad duk. Du ser resultatet på bilden ovan.