3. nov, 2018

Tunikatröjan Karla blev väldigt fin men tyvärr för liten för mig. Jag har stor byst och fick inte plats i den. Min dotter fick prova den och hon sa:

-Den tar jag!

Ja, så fick det bli. Jag får sticka en ny till mig så småningom och då tänka på att göra bystvidden mycket större. Kanske med hjälp av förkortade varv? 

9. jul, 2018

Under våren har jag stickat delarna färdigt till den här fina tunikatröjan som är designad av Yll och Tyll i Uppsala. Den är stickad i spets- och flätmönster och vissa partier är i slätstickning. Lingarnet heter "Yll o Tylls tunna Lin" och tröjan heter Karla.

Idag är det så varmt ute att jag föredrar att vara inne. Det har varit varmt länge och regnet lyser med sin frånvaro. Allt gräs är sönderbränt av solen som lyst under en mycket lång period nu. Jag har aldrig varit med om en sådan torka tidigare. Jag och min sambo är oroliga för att vattnet ska ta slut och vågar inte vattna mer än det allra nödvändigaste. Trodde inte jag skulle längta så mycket efter regn som jag faktiskt gör nu. Det är snustorrt i jorden och risken för eldsvåda är stor i skog och mark.

Jag passar på att blocka min tunikatröja i stället för att vara ute och jobba med mina odlingar. Jag orkar inte med värmen och tänker på alla som är ännu äldre än vad jag är. Det måste vara jobbigt för dem nu. Men, regnet kommer väl...någon dag.

11. maj, 2018

Aftur stickad i lettLopi. En Knitalong med Kammenbornia.

29. mar, 2018

Jag deltar just nu i Järbos knitalong som leds av Pia Kammenborn vars Youtube-podd jag följer. Kan inte missa ett enda avsnitt! I knitalongen stickar vi en islandströja som heter Aftur. Det är kul att sticka tillsammans med andra, även om det bara är i den virtuella världen. På facebook finns en gemensam sida där vi kan dela med oss av hur det går, ställa frågor och hjälpa varandra.

Jag kom igång lite sent, men är nu ifatt så att jag kan sticka oket i samma takt som de andra. För första gången har jag minskat för midja och jag ska också sticka förkortade varv för att få en längre  halskant där bak. Det är roligt att sticka i garnet Lettlopi.Det går fort och det är en härlig ull. Kanske lite stickig för den känslige, men jag gillar garnet. 

15. okt, 2017

Jag följer en kvinna på Instagram som heter Eva-Lotta Staffas. Hon delar med sig av massor med fina bilder och instruktioner inom stickning. Den här rävkoftan fick jag inspiration av Eva-Lotta då hon la ut en bild på sin rävkofta. Eva-Lotta har en blogg som heter Tålamodspåsen. 

Knapparna till koftan hittade jag på Tyg.se och det fina kantbandet med rävar på fann jag på Majas manufaktur. 

Det var första gången som jag stickade ett plagg som jag sedan klippte upp. Det var spännande kan jag lova. Nervöst både då jag skulle sy två sömmar på varje sida om uppklippningslinjen och när själva saxen skulle sättas i stickningen. Jag sydde först en raksöm med små stygn och på det en sicksacksöm. Jag läste på innan hur jag skulle göra, bland annat på Eva-Lottas instagramkonto, men också på andra hemsidor, tex den här som heter Fröken Lindblom stickar.

Mönstret kommer från Sandnes garn. Det finns på Ravelry om du skulle bli sugen på att sticka den. Jag har också ett konto där och heter Nilan6 om du vill besöka min sida. Garnet heter Sisu. Härligt garn att sticka i.