22. okt, 2016

Lördagspyssel

Idag hade jag en hel del planer, men de grusades till viss del av att jag inte blir av med min förkylning. Jag kände mig trött och hade ingen ork över till annat än att sitta i soffan och läsa eller sticka. 

Men, lusten att göra saker tog till slut över och jag började att samla ihop alla mina pelargoner. Klippte ner dem en bit och plockade bort allt visset och dött. Samtidigt tog jag hand om de sticklingar som blev. Därefter fick jag be min kära sambo om hjälp att bära in mitt växtbord med växtlampor till källaren så att jag kunde placera pellisarna där. Närt det väl var gjort tog jag på mig "bonna"kläderna och gick ut med mina sticklingar. Efter en snabb "finns det räv i närheten" översyn så släppte jag ut hönsen innan jag började plantera sticklingarna. Henrietta deltog med liv och lust och trodde de var till för att ätas. 🤪 Nu har jag en hel del sticklingar på översta hyllan under växtbelysning och på nedre befinner sig moderplantorna. Nu är det bara att hoppas på att de kommer att gilla den här formen av övervintring och att jag kan komma ihåg att titta till dem ibland. Det ska väl inte bli alltför svårt då tvättmaskinen är i samma rum! 😀

Till slut får jag ge mig själv lite beröm för det är första gången i mitt liv som jag sköter om pelargonerna på rätt sätt i rätt tid. Det har aldrig hänt tidigare. Jag brukar vara sen med det mesta och kan också ha svårt att avsluta alla projekt. Sticklingarna skulle lätt ha kunnat vara en sådan detalj som efter att ha legat kvar på bänken ett par dagar sedan förpassats till soporna. Så, hurra för mig!