2. jan, 2017

Dags att börja så och först ut är chili!

Året 2017 startar jag med att så mina första chilifrön. Jag är så inspirerad av Farbror Grön och Sara Bäckmo. Ta en titt på deras hemsidor eller varför inte lyssna på deras poddradio Två odlare emellan? Du kommer inte att bli besviken, jag lovar.

Johannes Wätterbäck (farbror Grön) har tillsammans med sin sambo Theres Lundén gett ut boken Alla fingrar gröna. Det är en mycket instruktiv och konkret bok som jag tror mig komma få stor nytta av. Idag läser jag om hur jag ska så mina chilifrön. Jag startar med släktet "Capsicum Chinense", Havannapepparn,  som man behöver så redan i december. Jag tror det ska gå bra även idag den 2 januari. Nu ska jag blanda bakpulver och ljummet vatten och lägga i mina chilifrön där de ska få vara i 12-24 timmar. Det ska påskynda groningen säger farbror Grön. 

Idag ska jag också sortera upp alla fröer jag har för att få en överblick vad som finns. Sara Bäckmo har en fin planering på insidan av sin bok Skillnadens trädgård som jag tänker använda mig av för att göra en plan över årets sådder.

Låt odlingsåret börja!