3. jan, 2017

Chilifrön är i jorden

Jag har köpt två sorters frö av släktet Capsicum Chinense. Det är Habanero och Chocolate Habanero. De tar lång tid på sig att sätta frukt och behöver sås tidigt. Jag är nog aningen sen, för farbror Grön sår sina den 8 december och är redan på gång att skola om sina plantor en första gång. Men, det går säkert bra för mina plantor också.

Jag har haft fröna i blöt i vatten blandat med ett kryddmått bakpulver. Fröna var lätta att hantera eftersom de svällt en aning. Jag planterade i såjord som jag hällt i plastförpackningar som det tidigare varit coctailtomater i. De är perfekta för sådder! 

Nu står mina två plastlådor i ett miniväxthus med värmematta under sig. Jag har en ställning med växtlampor som är kopplade till en timer så att plantorna ska få 14 timmars ljus/dygn. Nu gäller det att komma ihåg att se till det planterade så att det inte torkar ut. Jag tar hjälp av påminnelsetjänsten i mobilen för säkerhets skull 😀

Jag har köpt mina frön från Sneckenströms Ekohandel som beskriver de båda sorterna så här:

Capsicum Chinense (Chocolate Habanero). En ovanlig och exotisk chili som ibland kallas "Brun Kongo". Har själv inte provat den än men min leverantör är lyrisk och menar att denna kommer att bli en toppsäljare om några år. 

Capsicum Chinense (Habanero). Habaneros är en het bekantskap. Den är 10 ggr hetare än jalapenos. Den har en härligt fyllig och komplex smak. Aromrik och god. Rekommenderas. En klassisk chili som är utmärkt i köket.