7. mar, 2017

Sådd på sådd på sådd och lite glasrabarber

Efter att ha varit på semester i två veckor var det spännande att komma hem igen för att se hur sådderna mådde. Det var både bra och mindre bra. Jag har fått in sorgmyggor och upptäckte till min besvikelse att purjolöken fått löss. Jag har planterat om de som fortfarande verkade ha lite liv i sig. Doppat dem i såpvatten och nu är det bara att vänta och se om de klarar sig. Även mina små chiliplantor verkar ha fått löss. Det har inte hänt någonting sen vi åkte. Tillväxten står helt stilla. Suck! Ja, det kan inte alltid bli bra. Men, auberginen och citrongurkan ser ut att trivas. Likaså den lilla körbärstomaten Wilma, fast den växer långsamt. 

I går sådde jag tomatpaprikan Ontaram tomaten Paola, körbärstomaten Chilega, cossallaten Jericho, huvudsallaten Murielle, rosensallaten Palla Rossa 3', smultron Mignonette, Jätteprästkragen Exhibition och prästkragen May Queen. De två sistnämnda är perenner. 

Jag hittade en svart hink som jag lagt ovanpå rabarberknopparna som har börjat titta upp. Runt hinken isolerade jag med halm. Nu är det bara att vänta på de första rabarberstjälkarna. Jag har aldrig provat att driva fram rabarber förut så det här blir spännande. Inspirerad av Sara Bäckmo som har en bra video här.