14. maj, 2017

Jag säger bara...ÄNTLIGEN!

Äntligen är frostnätterna över. Det har varit så kallt och ruggigt under en längre period och många har tom fått snö. Jag har fått täcka plantorna i pallkragar och i tunnelväxthuset med fiberduk. Trots det så verkar morotsplantorna, som nyss hade tittat upp, inte klarat frosten. Några enstaka finns kvar.

Men i fredags så vände det och värmen har sakta men säkert kommit. Lördagen bjöd på strålande sol och även idag, söndag, har det varit skönt ute. Och då får man passa på! Jag har planterat ut sättlök, röd och gul samt charlottenlök, bönor och sockerärtor har också fått komma ut. Sambon hjälpte mig att göra två ställningar som de kan klättra på. De blev bra. Jag är helnöjd! Rotsellerin planterades som kantväxt vid bönorna. Jag har haft så mycket bekymmer med sorgmyggor och löss på dem, så nu ville jag få ut dem. Det får gå som det vill.

Några av mina majsplantor slokade. När jag kollade upp dem så fanns det förstås sorgmyggor där med. Suck! Men, än kan man så ny majs så jag kanske provar att direktså dem i stället.

En underbar helg är på väg att ta slut. Väntar redan på nästa. Då ska jag sätta ut kålen. Innan dess ska jag bygga en ställning med nät för att kålen ska få vara ifred från kålmalen. Ja, det är fullt upp hela tiden, men, åh så kul!