29. maj, 2017

Dagens motionspass!

Ja, det har minsann vuxit under Kristi Himmelsfärdshelgen! Ogräset leder just nu med 1-0, men trägen vinner (hoppas jag). I kväll har jag täckt ett buskage av nässlor och andra ovälkomna växter med kartong. Därefter började det tunga arbetet med att lasta säckar fyllda med avfall från hönshuset i en skottkärra, dra skottkärran i halvmeterhögt gräs fram till området med kartongbitarna och sedan tömma dem. Jag lovar, jag var alldeles illröd i fejset och kroppen ångade av värme. Trots det kan jag inte ta av mig min lumberjacka med luva för då blir jag uppäten av knotten. 

När ytan var väl täckt av hönsbajs och strö så planterade jag mina plantor av doftklint. Doftklinten kan bli 70 cm hög, så den fick sin placering i mitten av den nya planteringsplatsen. Jag har köpt mina frön från Impecta fröhandel som beskriver blommorna som väldoftande och vackert pastellfärgade i tonerna rosa, ljuslila, purpur och vitt. 

Till min stora glädje kom också den lilla hönshusskrapan fram igen. Den har av någon anledning råkat hamna i en av påsarna med hönsens bajs och strö.