22. aug, 2017

Marketmore 76

Tänk att det kan bli några gurkor i alla fall. Trots alla bekymmer med sorgmyggor och bladlöss så har en del plantor överlevt och ger snart skörd. Så här beskriver Klostra.se gurkan: 
"Marketmore är en amerikansk medeltidig slanggurka som passar bra för nordliga förhållanden. Sorten ger raka och mörkgröna gurkor. Skörda vid 20-25 cm längd eller mindre. Sorten är snabbväxande och högavkastande under en lång period. Utvecklas bra även i kallare klimat. Gurka är mycket frostkänslig. För växthus eller på friland i vindskyddat läge. Måste bindas upp ordentligt. Servera egenodlad gurka i rätten sweet & sour, naturell eller i tsatsiki."

Runåbergs fröer skriver så här: Medeltidig slanggurka för nordliga förhållanden. På friland eller i bänk. Den ger enhetliga, raka, mörkt gröna, bitterfria frukter, 20-25 cm långa. Marketmore har en lång skördeperiod och är resistent mot fläcksjuka, mosaikvirus och mjöldagg. En säker icke-hybrid. 

Jennys frön och sånt beskriver den på följande sätt: "Marketmore är en gurka som är lämplig för både utomhusodling och växthusodling. Sitt knottriga utseende till tros så är det en "slanggurka", för sallader och annan färskkonsumption. Den blir ca 20 cm lång, grön, rak och lätt knottrig. Medeltidig. Sås inomhus, ett frö i varje kruka (8-9 cm) i april. Ca 5 veckor innan planerat utplanteringsdatum. Gurka vill ha rikligt med vatten och gödsel. Gurka tål inte frost, och vill gärna ha en jordtemperatur över 12 grader".

Och nu kan jag själv berätta vad jag tycker om dess smak. Den var mycket god. Söt och fast. Det är många gurkor på gång. Härligt!