29. mar, 2018

Chilin frodas och växer bra och planteringsbordet är rengjort!

Det var länge sedan jag skrev i min blogg. Min artros i ländryggen har gjort att jag fått ägna mig åt att ta hand om mig själv och orken har inte funnits till något som jag egentligen tycker är väldigt roligt. Men, den här veckan har jag påsklov och min energi börjar sakta komma smygande igen. 

Förra året hade jag stora problem med ohyra i mina chiliplantor, men också i nästan allt annat också. Jag drev upp plantorna i källaren och misstänker att det finns sorgmyggor där. Det är ett gammalt hus och källaren har använts till att förvara potatis i en gång i tiden. Det är jordigt och fuktigt. Så i år får plantorna drivas upp på annan plats. Min sambo har hjälpt mig att ställa upp planteringsbordet med lysrör och jag har rengjort det med klorin idag. Nu står det och väntar i ett rum på vinden.

Chiliplantorna får sig en dusch då och då. Jag har läst att de inte trivs så bra i vårt torra inomhusklimat, så kanske det kan göra skillnad. Flera av plantorna har redan fått knoppar och någon planta har utvecklat fina blommor,

Årets odling kommer vara något nedbantad jämfört med förra året. Jag har helt enkelt inte ork och kraft att hålla igång på samma sätt som då. Jag är också rädd för att trilla dit igen, nu när jag långsamt blir bättre och bättre. Mitt mål är att om några år vara lika stark som tidigare igen. Skam den som  ger sig!