29. jun, 2016

40 mil

Idag har jag rest 40 mil från strålande sol till regn och kyligare väder bara för att jag längtar efter hönsen och för att äggen som finns i kläckaren ska kläckas i morgon.

Väl hemkommen hittade jag två kattungar som jag fick bli kattmamma åt. De sover just nu under en värmelampa i buren som kycklingarna ska förvaras i. Får nog förbereda en kaninbur till kattungarna i morgon. De var väldigt svaga och behöver lite omvårdnad och värme för att klara sig, gissar jag.

I morgon bitti blir det spännande att leta sig ut i köket där kläckaren står. Visst är det märkligt att det kan komma levande varelser ut ur ett ägg?!

Jag kan berätta att Sussexhönan Ulla bara fick en kyckling. De andra äggen övergav hon och de klarade inte att ta sig ut. Annars tror jag hon skulle ha fått två kycklingar till. Jag har läst på Facebooks hönssidor att man ska stoppa in äggen i bh:n då det krisar, men jag vet inte om jag skulle ha klarat av att ha en kläckning på gång där. Ja, nu är det som det är. Hoppas nu på att det är en höna och inte en tupp.