26. aug, 2016

Nu flyttar vi!

De maskinkläckta kycklingarna av blandras från bl.a. Lohman, Araucana, Maran, Hamburger och Isbar har nu fyllt åtta veckor. Det var dags att välja ut en tupp och fem hönor som skulle få flytta till min äldsta son och hans vänner i kollektivet i Östergötland. Det blev en smått antsrängande bilfärd för både människor och höns. En höna gillade inte att åka bil och pep oavbrutet de sista tre timmarna av färden. I en doft av hönsskit och pipljud var det ganska skönt att äntligen vara framme vid målet. Hönsen lämnades av i kaninburen och vi kunde resa vidare till vårt sommarställe och njuta av lugnet som uppstod. 

Nu vet jag att de fått det bra på sitt nya boställe. Ett fint hönshus tillverkat av en gammal lekstuga och en bra rastgård samt människor som bryr sig om dem och tycker det är roligt att de har flyttat in.

Kvar hos mig finns tio kycklingar varav (som jag tror) sex stycken är hönor. En av tupparna är av rasen Creme Legbar och honom har jag tänkt behålla. De andra tupparna  går ett osäkert öde till mötes. Ja, så är det att vara tupp!