13. aug, 2017

Hönskvalster

 Ja, som om det inte räckte med att ha fått en massa larver i tunnelväxthuset ...nu har vi kvalster i hönshuset också. Kunde inte ha kommit mer olägligt då jag är sjukskriven pga något som heter Spinal Stenos. Ryggont som går ner i höger ben. Äter värktabletter och tränar på motionscykel i förhoppning att det ska bli bra. Men, hönskvalster kan man inte vänta med att behandla. Så, jag och sambon fick hjälpas åt att rengöra hönshus och allt löst. Jag stod ute med såpa och rotborste och sambon dammsög i hönshuset. Sen sprutade han hett vatten in i alla skrymslen. Därefter sprutades det med Smite. Nu ska hönshuset torka och alla lösa grejer står ute i solen på tork. Det blåser rejält vilket kan vara en fördel idag. Vi ska sen plocka in allt och sprida ut Smite-pulver i skrymseln och vrår.

Vi skulle ta en fika när vi städat och tvättat grejerna. Jag fick avbryta den då det började krypa på vänster arm. Fullt av små kvalster! Fick gå in bakvägen in i källaren och ta av mig kläderna där. Direkt upp till duschen för att försöka bli av med alla kryp.

Hönorna är inte så glada. De kan ju inte förstå att de inte får komma in i huset. De vill värpa ägg och har ljudligt talat om att de är väldigt missnöjda. Vi ställde in en back med halm i som vi tidigare använt som rede i hönshuset och det blev lite lugnare på hönorna. Men riktigt nöjda är de inte!